Musik & film

På vår blomstrande äng

sommarskvia

Vår vackra, svenska sommar. Det nordiska ljuset, det skira och flyktiga. Blomsterängen med dess unika sammansättning av doft och färg. Så lik musiken med dess rikedom av klanger, färger och harmonier.

Likt blomsterängens många skiftande blommor så innehåller denna skiva både härlig swing, ljuva sommarmelodier och örhängen från den klassiska repertoaren. Den gemensamma nämnaren är densamma som på vår julskiva En strålande jul från år 2016: det är musik som vi själva tycker väldigt mycket om. Som ett av våra två bonusspår bjuder vi på ett av The Hebbe sisters allra första framträdanden, där de framför ett bejublat arrangemang av Alice Tegnérs klassiska barnvisor tillsammans med Duo Sentire (liveinspelning från år 2002).

Vi önskar dig en musikupplevelse som öppnar väg till ditt hjärta och att vår musik skall väcka både minnen, drömmar och längtan.

Spotify
iTunes


En strålande jul

framsida%20julskiva%20the%20hebbe%20sisters

Vad vore pepparkaksbaket utan tonerna av När det lider mot jul? Glöggfikat utan Jul jul? Första advent utan Ave Maria? Eller julaftonsmorgon utan O helga natt?

Musik har en enorm kraft att påverka oss och kan väcka både minnen, drömmar och längtan. Den kan fylla oss med energi och glädje eller hjälpa oss att finna harmoni. Vår förhoppning är att denna julskiva ska beröra Ditt inre och ackompanjera julstöket år efter år.

Vi känner oss otroligt glada och stolta över att äntligen kunna presentera vår första julskiva: En strålande jul. All musik har valts med stor omsorg och har en sak gemensamt – det är musik som vi själva tycker väldigt mycket om och som vi starkt förknippar med julen. Som bonusspår bjuder vi på Marias version av Swing it magistern. Detta är den första swinglåt som den då treåriga Maria och henens storasystrar kom i kontakt med hemma i mormors kök, vilket blev The Hebbe sisters första glädjefyllda möte med swingmusiken.

Spotify


Glafsfjorden kammarmusikfestival, Arvika januari 2017:

Maisen, Zürich juni 2016:

Comihalle, Zürich juni 2016:

Wermland Operas julturné 2015: