Trio Sentire

Spelglädjen hos musikerna i Trio Sentire – kombinerad med en teknisk briljans som aldrig tillåts bli kylig – väcker intresse hos arrangörer i Sverige och utomlands.

Lyssningsexempel:

Sjostakovitj Pianotrio nr. 1

Utdrag ur tidningsrecensioner:

”´Tondikten lyfte sig i hela sin fria härlighet, dess dyrbara tapeter täckte väggarna i konsertlokalen, den var där i musikens värld, som dess mästare hade trollat fram´.
Så skrev en gång sagodiktaren H C Andersen efter en kammarkonsert, och så skulle man också vilja skriva efter att ha lyssnat till trio Sentire, som bjöd sin publik en musikafton utan gräns, en förtrollande musikalisk högtidsstund, vibrerande av skönhet och känsla.”

(KT)

”Trio Sentire är ett under av temperamentsfull fingertoppskänsla, rytmisk finess och deklamatorisk auktoritet.”

(Sören Engblom, Expressen)

”Lysande prestation. Det var nerv i deras spel. Sentire står säkert på en såväl tekniskt som musikaliskt hög nivå. Ska vi till och med säga att en aura svävade över deras huvuden?!

(Erik Alvin)

”Sällan hörde vi en så övertygande interpretation, så självklar känslogemenskap.”

(Holger Wigertz)

”Goethe talar på ett ställe om ´kännande öga och seende hand´. Tanken gick till dessa rader i lördags när Trio Sentire framträdde på Aveny i Musiksällskapets konsertserie. … Här märkte man verkligen värdet av den själsfrändskap som vår tid så slappt kallar personkemi. Schuberts verk är en lustgård i blommande melodier, där var och en får visa fram sitt melodiska blomster. Den musikaliska stafetten lämnades över med all tänkbar elegans. Där musiken stundom stod andlöst still innan den vägde över och gick vidare, en ursund, smakfull tänjning, fri från rutinerad rubatoparfymering.”

(Sören Ekebjörns)